Elektronisk faktura – hvordan fungerer det?

Elektronisk faktura – hvordan fungerer det?

En elektronisk faktura er en faktura som utsendes, mottas og behandles elektronisk. Den er digital helt fra den opprettes i økonomisystemet av utsenderen
til den mottas og behandles av mottakeren.

Selv om du tar i bruk løsninger for elektronisk fakturering gjennom Visma AutoInvoice, vil det fremdeles være kunder som sender faktura på papir eller som vedlegg i en epost – eller som ikke kan motta en elektronisk faktura. En fakturaløsning tar seg av dette – slik at du fremdeles får nytte av å gjøre faktureringen digitalt.


Hva er Visma.net AutoInvoice? Se video under 

Ved sending av faktura elektronisk, på papir eller epost


Ved mottak av elektronisk faktura på papir eller epost:

 

 

Mottar du efaktura per epost er ikke dette det samme som en elektronisk faktura. Dette fordi du fremdeles må punche inn alle dataene fra fakturaen manuelt i økonomisystemet. Men om fakturaen kommer elektronisk, vil dataene overføres direkte inn i ditt økonomisystem uten noen manuell punching.

 

 

Din bedrift kan enkelt komme i gang med elektronisk faktura – se videoene under

Elektronisk faktura gir fordeler for både avsender og mottaker

Det er ikke lovpålagt med elektronisk faktura i næringslivet eller for privatpersoner, men denne lovendringen er rett rundt hjørnet. Les mer om dette her

Man ser at bruken av elektronisk faktura stadig vokser i bedriftsmarkedet, siden det å ta i bruk elektronisk faktura gir store muligheter for å kutte ned på både tidsbruk og kostnader i bedriften.
Stadig flere bedrifter ønsker å erstatte papir- og epostfakturaene med elektronisk faktura, både for å spare tid og penger samt å tilby sine kunder effektive og digitale løsninger.

 

 

 

 

 

 

Hvorfor mange velger å gå over til elektronisk faktura:

1.    Tidsbesparende siden man gjør mindre manuell jobb
2.    Sparer penger
– 55 kr per faktura som sendes elektronisk
– 83 kr per faktura som mottas elektronisk
3.    Miljøbesparende siden man bruker mindre papir

Har du spørsmål eller vil ha et tilbud kan du komme
kontakt med en av våre konsulenter

Tags: , , ,