Hvorfor din bedrift bør ta i bruk et nettbasert ERP system?

Les Visma sine eMagasin her

Kjernen i en god forretningsdrift er at man har et velfungerende ERP-system. Tidligere var det vanlig at man hadde sine forretningssystemer installert på en server, men nå er det stadig flere bedrifter som velger å flytte forretningssystemene sine opp i skyen.

Alle virksomheter bør ved jevne mellomrom evaluere effektiviteten i sitt ERP-system. Ved hjelp av god informasjons- og prosessflyt, vil man kunne frigjøre tid og ressurser som bedriften kan bruke til vekst og verdiskapning.


Nettbaserte løsninger

Et økonomisystem skal kunne integrere både områder som salg, innkjøp, lager, planlegging, markedsføring, økonomi, og HR i en og samme helhetlige løsning.  Valg av riktig økonomisystem har derfor stor innflytelse på effektiviteten og lønnsomheten i din bedrift.

Nettbaserte tjenester driftes i eksterne driftsmiljøer og serverparker i skyen.
Oppdateringer skjer automatisk og har ingen kostnad, så bedriften slipper å tenke på servere og vedlikehold. Bedriften betaler kun en månedlig sum for å benytte seg av den programvare som er tilgjengelig via internett.

De viktigste forskjellene mellom tradisjonell ERP og nettbasert ERP:

10 grunner til hvorfor din bedrift bør vurdere
å gå over til nettbasert ERP

1.    Kostnadskontroll
Hvis din bedrift velger å abonnere på nettbasert ERP vil dere få bedre oversikt over kostnadene, siden dere betaler en fast sum per måned for leie av programvare, backup, drift og support.
Selve overgangen til nettbasert ERP vil innebære engangskostnader relatert til oppstart og implementering, samt opplæring internt i bedriften i bruk av programvaren.

2.    Tilgjengelighet  
Tar man i bruk et nettbasert ERP system vil systemet være tilgjengelig på alle dine enheter. Dette vil bidra til økt produktivitet ved at man kan jobbe hvor som helst og når som helst.

3.    Automatisering tilpasset din arbeidsflyt
Gjennom automatisering kan systemer tilpasses til din bedrifts arbeidsflyt og forretningsprosesser. Behandling av dokumenter kan utføres automatisk til en tidsplan som passer din bedrift, og med mulighet for å sette opp varsel for økt kontroll.

4.    Serverparken er historie
Servere, backup-rutiner og installasjoner tar de fleste tilbydere seg av på en sikker måte i nettskyen. Bedriften trenger derfor ikke å bry seg om de tradisjonelle utfordringene som følger med de å ha løsningen på egen server.

5.    Trygg lagring av data
Skyløsninger har ofte høyere eller like bra sikkerhet som tradisjonelle løsninger. Velger din bedrift å ta i bruk Visma sitt økonomisystem Visma.net, kan du være trygg på at tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak er på plass. Dette vil da beskytte dine data mot tap, misbruk og uautorisert endring.

6.    Fleksible og skalerbare løsninger
Dersom bedriften vokser eller får nye behov, kan ved hjelp av skybaserte løsninger utvide eller nedgradere for eksempel brukere eller bestille ny programvare ved hjelp av få tastetrykk. Bedriften blir dermed smidig og fleksibel, siden de raskt kan tilpasse seg endrede markedssituasjoner samt gripe teknologiske muligheter.

7.    Ressurs- og tidsbesparende
Ved å automatisere administrative prosesser som fakturering, inn- og utbetalinger, faktura godkjenning, reiseregninger, purring og inkasso, kan de ansatte heller bruke arbeidstiden sin til mer verdiskapende oppgaver.

8.    Uslåelig innsikt
Man får full oversikt over bedriften ved hjelp av tilpassede sanntidsrapporter og dashboard for visuell fremstilling av tall som er gull verdt for bedriften. Dette gjør at de ansatte kan ta viktige forretningsbeslutninger basert oppdatert data i sanntid.

9.    Sømløs integrasjon
Har din bedrift behov for en forretningsløsning med avansert funksjonalitet tilpasset din bedrifts unike behov, bør du velge et system som Visma.net Financials.

Visma.net består av en rekke fullt integrerte tjenester, slik at man kan velge akkurat de funksjonalitetene man trenger. Systemet kan både skreddersys og integreres med andre programmer.

10.    Alt i én løsning
Samle alle ansatte, alle forretningssystemer, ekstra firmaer, datterselskap og bedriftsdata i én og samme løsning. De ansatte kan jobbe smartere, og i tillegg få full innsikt i eget arbeidsforhold.

Du kan lese mer om Visma.net Financials, samt få en oversikt over alle tilleggsløsningene.

Tags: , ,