Netthandelløsninger

Webshop

Alle bedrifter har, eller vil ha behov for å tilby sine produkter og tjenester på nett. Når du skal velge løsning er det flere faktorer som må vurderes og ikke minst hva er din plan med å starte med leveranse på nett av dine varer eller tjenester.

Det finnes i dag et stort utvalg av leverandører og tjenester som gjør det mulig å løfte din virksomhet ut på nett. Det er derfor viktig at man orienterer seg i markedet og ser på hva som er tilgjengelig for din virksomhet.

Velg en partner med erfaring

Å velge partner er ikke alltid like enkelt, men hvis du ber om referanser på kunder som har fått hjelp, vil du som oftest raskt få svar på hva som er positivt og negativt med de ulike løsningen som akkurat din leverandør kan levere.

Behov

Alle bransjer har ulike behov og ofte ser vi at innenfor en spesifikk bransje er det en løsning som fungerer bedre enn andre. Faren med dette er at «butikken» ofte blir generisk og ikke fremmer det akkurat dere er, eller skal være gode på.

Så vil du raskt finne ut at en leverandør ofte har mange varianter av samme løsning priset forskjellig avhengig av behovet til de som benytter disse

Pris

Pris er ofte viktig når man velger plattform for sin netthandel. Her er det viktig å være klar over at de rimeligere løsningene i markedet ofte har mangefull funksjonalitet og ikke minst mangler nødvendige integrasjoner når man vokser i markedet. Empirisk sett ligger en bra netthandelsløsing for en SMB bedrift i Norge fra 80 000,- til 250 000,- Imidlertid ser vi at flere og flere ønsker skreddersøm da man i tillegg til at kunder kan bestille varer ønsker å styre andre prosesser som sørger for rask og effektiv levering.

Når du vurderer pris, ta med i vurderingen hva det koster å ha et butikklokale, ha ansatte som jobber i butikken og ikke minst hva gjør hvis volumet øker og du trenger mer plass og flere medarbeidere. Tar du dette med i vurderingen er prisen på en moderne netthandelsløsing lav sammenliknet med andre alternativer.

Integrert netthandel

Det er i dag ikke en selvfølge at man har integrert netthandel med logistikk og økonomisystem. Ofte får vi forespørsler fra kunder som har en «nettbutikk» som ikke kommuniserer med andre funksjoner i bedriften, eller bare delvis sender noe informasjon videre. En netthandelsløsing som ikke er integrert med logistikk og økonomi funger bra når man selger noen få produkter på nett, men når volumet øker vokser også manuelle rutiner. Vi mener at alle netthandelløsninger skal og må være totalintegrert slik at man fjerne manuelle prosesser. Fra kunde velger hva de ønsker til varen er levert skal informasjon flyte fritt og all informasjon skal vedlikeholdes et sted.

Betalings løsninger

Som forbrukere blir vi vant til stadig nye og bedre løsninger for å betale for våre varer. En netthandelsløsing som ikke støtter alle aktører i markedet og som ikke kan enkelt gi din bedrift tilgang til nye muligheter er ikke løsningen du skal velge. Sørg for at du velger en løsning som støtter alle dagens muligheter.

Netthandelløsninger ferdig integrert med Visma.net ERP

Det finnes en rekke leverandører ay netthandelløsninger som er integrert med Visma.net ERP. Dette gjør det mulig for deg som kunde å velge den plattformen som kan understøtte din virksomhet og ikke minst visjon for butikken. Noen av disse er: KreatifShopifyMagentoGuruSoft

Bransjer

Vi har levert netthandel til en rekke virksomheter de siste årene. Mange driver med B2C salg og vi har god erfaring med flere ulike bransjer slik som sportsbransjen og levering av dagligvarer.